میوه ها و دیابت
میوه ها به میزان متفاوتی حاوی قند فروکتوز هستند وبرخلاف نگرانی بعضی دیابتی ها در تنظیم قند خون نیز کمک می کنند.
فروکتوز موجود درمیوه ها برای سوخت وسازبه انسولین نیاز ندارد بنابراین افرادی که دچار حالت مقاومت به انسولین هستند برای مصرف آن مشکلی ندارند.
مصرف فروکتوز به میزان کم می تواند باعث افزایش فعالیت آنزیمهای خاص کبدی شود که وظیفه جذب وذخیره گلوکز رادارند برای همین هم میتواند به کاهش قندخون کمک کند.
میوه های دارای فیبر بالا چون تمایل به کاهش شاخص گلیسمی دارند برای بیماران دیابتی بسیار مناسب هستند.
دلیل این است که فیبرها مدت طولانی تری درمعده باقی می مانند و با تاخیر وارد روده کوچک شده ودر نتیجه قند آهسته تر وارد جریان خون می شود.
ازجمله میوه های سرشار ازفیبر میتوان به تمشک ,سیب ,گلابی ,زردآلو ,توت فرنگی ,انار و آووکادو اشاره کرد.
میوه های نامناسب برای دیابتی ها
بعضی میوه ها حاوی مقادیر زیادی قند بوده و شاخص گلیسمی بالایی دارندوباید خیلی کمتر مصرف شوندازجمله: موز, خربزه, خرما, انگور, هندوانه, آناناس و پرتقال
البته هر شخص دیابتی باید آموزش داده شود و میزان قند و نشاسته هرمیوه ای راباید بداند و باآگاهی به میزان متعادل از انواع میوه ها مصرف کند.
میوه ها به میزان متفاوتی حاوی قند فروکتوز هستند وبرخلاف نگرانی بعضی دیابتی ها در تنظیم قند خون نیز کمک می کنند.
فروکتوز موجود درمیوه ها برای سوخت وسازبه انسولین نیاز ندارد بنابراین افرادی که دچار حالت مقاومت به انسولین هستند برای مصرف آن مشکلی ندارند.
مصرف فروکتوز به میزان کم می تواند باعث افزایش فعالیت آنزیمهای خاص کبدی شود که وظیفه جذب وذخیره گلوکز رادارند برای همین هم میتواند به کاهش قندخون کمک کند.
میوه های دارای فیبر بالا چون تمایل به کاهش شاخص گلیسمی دارند برای بیماران دیابتی بسیار مناسب هستند.
دلیل این است که فیبرها مدت طولانی تری درمعده باقی می مانند و با تاخیر وارد روده کوچک شده ودر نتیجه قند آهسته تر وارد جریان خون می شود.
ازجمله میوه های سرشار ازفیبر میتوان به تمشک ,سیب ,گلابی ,زردآلو ,توت فرنگی ,انار و آووکادو اشاره کرد.
میوه های نامناسب برای دیابتی ها
بعضی میوه ها حاوی مقادیر زیادی قند بوده و شاخص گلیسمی بالایی دارندوباید خیلی کمتر مصرف شوندازجمله: موز, خربزه, خرما, انگور, هندوانه, آناناس و پرتقال
البته هر شخص دیابتی باید آموزش داده شود و میزان قند و نشاسته هرمیوه ای راباید بداند و باآگاهی به میزان متعادل از انواع میوه ها مصرف کند.